Gecondenseerde melk recepten

Wat is het verschil tussen verse melk en gecondenseerde melk in recepten?

Gecondenseerde melk is ingedikte melk omdat het water eraan is onttrokken. Doordat er suiker is toegevoegd is deze melk lang houdbaar. Gecondenseerde melk wordt verkocht in blik. Een van de oudste recepten met gecondenseerde melk is die van muesli met ingedikte melk.

In dit recept dat als ontbijt of dessert gebruikt kan worden meng je geraspte appel, naar smaak enkele gemalen noten (bijvoorbeeld walnoten) en havermout. Wat water, citroensap en een tot twee eetlepels gecondenseerde melk geeft een supergezonde basismuesli.

gecondenseerde melk

Volop variaties mogelijk

Als hoofdmaaltijd zijn er ook recepten met gecondenseerde melk. Hier een leuke tip, de pannenkoek met spinazie. Hiervoor maak je pannenkoekbeslag zoals op het pak vermeld staat, maar dan met gecondenseerde melk. Bak de pannenkoeken en verdeel de gaargekookte spinazie erover. Rol ze daarna op. Bestrooien met kaas geeft een leuk effect en maakt de smaak wat pittiger. Ook voor het maken van prote√Įnepannenkoeken is het zeker een leuk product, aangezien je sneller een volle smaak krijgt, en dus minder volume dient te eten!

Van zoete snack tot dessert

Hou je van de Engelse traditionele taarten en zoete nagerechten? Er bestaan veel gecondenseerde melk recepten voor taarten. Een heerlijk voorbeeld is de klassieke citroentaart of de Banoffee-pie. Door de lichtzoete smaak van gecondenseerde melk is deze altijd een goede basis voor tussendoortjes zoals karamels, mini cheese-cake, bananenkoekjes, ijskoffie etc.

De buitenlandse keuken

In de Indiase en Surinaamse keuken wordt veel gebruik gemaakt van recepten met gecondenseerde melk. Daarom vind je meestal de blikken in het vak bij de tokoproducten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.